Хакери, подкрепяни от руското правителство, са откраднали строго секретни кибертайни през

...
Хакери, подкрепяни от руското правителство, са откраднали строго секретни кибертайни през
Коментари Харесай

Руски хакери откраднали строго секретно инфо на САЩ с помощта на "Касперски"

Хакери, подкрепяни от съветското държавно управление, са откраднали строго секретни кибертайни през 2015 г. от Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати, след като неин чиновник качил информацията на домашния си компютър, оповестяват американските вестници " Вашингтон поуст " и " Уолстрийт джърнал ", съобщи news.bg 

Цитирайки неназовани източници, изданията прецизират, че кражбата включва информация за навлизане в непознати компютърни мрежи и отбрана против хакерски атаки и евентуално ще бъде обсъждана като едно от най-значителните нарушавания на сигурността до момента.

Допълва се, че служителят е работил в отдела на АНС за елитни хакери, преди да бъде уволнен през 2015 година

От АНС са отказали да разясняват, базирайки се на политиката на организацията " в никакъв случай да не разяснява проблеми с наши сътрудници или чиновници ".

Ако информацията бъде доказана, хакерската офанзива би отбелязала последната от поредицата пробиви на класифицирани данни от секретната разследваща организация, в това число изтеклите през 2013 година данни за класифицирани американски стратегии за подслушване и следене от някогашния чиновник на АНС Едуард Сноудън.

Друг чиновник, Харолд Мартин, чака правосъден развой по обвинявания, че е взел класифицирана информация на АНС у дома. Мартин не бил забъркан в новоразкрития случай.

Републиканският сенатор Бен Сас, който е член на сенатска Комисия за въоръжените сили, посочи, отговаряйки на информацията, че в случай че е вярна, детайлности са тревожни.

" АНС би трябвало да извади главата си от пясъка и да позволи казуса със чиновниците си ", акцентира сенаторът и добави: " Русия е явен съперник в киберпространтсвото и ние не можем да си позволим тези самопричинени вреди. "

Напрежението е към този момент високо във Вашингтон поради американските изказвания за растеж на хакерските офанзиви от руснаци против американски цели, в това число хакването на изборните комисии на разнообразни щати и компютрите на Демократическата партия в опит да се повлияе на резултатите от президентските избори през предходната година в Съединени американски щати в интерес на Доналд Тръмп.

Позовавайки се на неназовани източници, двата американски вестника също по този начин оповестяват, че служителят на АНС е употребявал антивирусен софотуер от основаната в Москва компания " Касперски Лаб ", чиито артикули бяха неразрешени от американските държавни мрежи през предишния месец поради съмнения, че съветската компания оказва помощ на Кремъл да прави шпионаж.

От " Касперски " изрично отхвърлиха тези изказвания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР